Recepta recuperada de la meva web de cuina www.lamevacuina.cat i que ja vaig tancar fa dos anys. La recepta està pendent d’arreglar. Disculpa les molèsties.
Els fruits del Capsicum annuum, coneguts com a bitxo vermell o pebre vermell, són originaris de Sud-amèrica i Centreamèrica. La seva recol·lecció es duu a terme entre els mesos de juliol i novembre. Un cop collits, es deixen assecar en un espai tancat i sec per evitar que es podreixin.
A causa del fet que sovint es venen secs, els bitxos vermells estan disponibles tot l’any. És important comprovar que no presentin danys ni estiguin picats abans d’adquirir-los.
La substància responsable del seu gust picant és la capsaïcina. Per reduir la intensitat de la picor, es recomana no consumir ni les llavors ni les membranes blanques de l’interior del bitxo. A més, un altre mètode per disminuir l’efecte ardent és acompanyar-ne el consum amb aliments grassos, com ara pa o productes dolços.
Els bitxos vermells secs es poden conservar fins a un any si s’emmagatzemen correctament. Són molt utilitzats com a condiment en guisats i salses, especialment en regions com La Rioja, Extremadura i Múrcia. És important tenir en compte que el seu sabor s’intensifica durant la cocció, de manera que un sol bitxo és suficient per a una recepta per a quatre persones.
Com amb la majoria d’espècies, és recomanable mantenir els bitxos allunyats de la humitat i les altes temperatures per garantir-ne la conservació i mantenir-ne la qualitat.
Us ha agradat aquest l’article? Etiqueta @nodreixlanima a Instagram i etiqueta #nodreixlanima
Comparteix aquest tip
Sobre l’autora
Àngels Folch
Fundadora de Nodreix l’ànima
Em caracteritzo per ser una persona optimista, entusiasta i apassionada. Espero que aquesta web reflecteixi la meva passió per la vida, les meves aficions i els coneixements que he adquirit al llarg dels anys. Vull que sigui un espai on puguis trobar inspiració, aprendre coses noves i, sobretot, gaudir del camí, igual que jo.